نسخه خطی ۸۰۰ ساله اخلاق ناصری رونمایی شد/ خواجه نصیرالدین طوسی واسطه تمدن اسلامی به عصر حاضر
در آستانه فرخنده زادروز ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان، در دویست و دومین برنامه سه شنبه های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی از نسخه خطی اخلاق ناصری رونمایی شد.
کتابخانه آستان قدس رضوی بهعنوان یکی از بزرگترین کتابخانههای جهان اسلام، دارای کتب خطی بسیار ارزشمندی به لحاظ قدمت، دستخط علما و آرایههای هنری در موضوعات مختلف است که یکی از نسخههای نفیس و باارزش این کتابخانه، نسخه خطی کتاب «اخلاق ناصری» از تألیفات این حکیم و ریاضیدان نامور قرن هفتم هجری قمری است. خواجه نصیر این کتاب را در سال 633 هجری قمری تألیف نموده و به ناصرالدین ابوالفتح از پادشاهان اسماعیلی الموت تقدیم کرده است.
خواجه نصیرالدین واسطه تمدن اسلامی به عصر حاضر
حسین لطیفی، مدیر گروه کلام بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی حسین لطیفی مدیرگروه کلام اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این مراسم که امروز سهشنبه اول اسفند در تالار کنفرانس کتابخانه مرکزی رضوی برگزار شد، به بیان مطالبی در مورد نسخه خطی اخلاق ناصری اثر دانشمند بزرگ، خواجه نصیرالدین طوسی پرداخت و اظهار کرد: خواجه نصیرالدین واسطه تمدن اسلامی به عصر حاضر یعنی عصر بعد از خودش است.
وی با بیان اینکه خواجه نصیرالدین تمام آثار را تمدنی و با موضوعات جدید و اساسی به جایی گذاشته است، گفت: هر اثری که از این دانشمند بزرگ باقی مانده است، دربردارنده خلاقیت و نوآوری خاصی در آن حوزه است.
لطیفی با اشاره به این که از دانشمندان ما بر خلاف فیلسوفان غرب به محض ورود به علم اخلاق آثاری با موضوعات علم و اخلاق بره جای مانده است، ابراز کرد: همه آثار خواجه بسیار حائز اهمیت است و تجرید یکی از شاهکارهای این دانشمند است که شاید سال ها باید بگذرد تا ارزش این کتاب شناخته شود.