مدیرعامل سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری: حفظ منابع آبی و فضای سبز شهری با اجرای پروژههای مدیریت پساب ممکن می شود
حمیدرضا ممیز با اشاره به 870 هکتار سطح فضای سبز کاشان گفت: بخش داخل محدوده شهری حدودا 170 هکتار شامل فضای سبز میادین و پارکها می شود؛ سرانه فضای سبز داخل محدوده شهری 10.5 مترمربع است که باید به 15 مترمربع برسد ولی سرانه سطح فضای سبز در کل شهر کاشان حدود 28 مترمربع است که به سطح استاندارد ایران نزدیک است.
وی خاطرنشان کرد: از 870 هکتار موجود در حدود 64 درصد از این سطح به صورت آبیاری تحت فشار آبیاری می شود و این عدد بسیار خوبی در مقایسه با شهرستان های مشابه است.
به گفته وی، حدود95درصد آبیاری موجود در قالب شبکه آبرسانی فضای سبز آبیاری می شود در حالی که شهرهای مشابه با آب شرب آبیاری می شود.
مدیرعامل سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری با اشاره به اینکه در اوایل دهه 80 حدود 300 لیتر بر ثانیه از چاه ها برداشت آب می شد، گفت: در حال حاضر با مدیریت درست اکنون زیر 100 لیتر برداشت می شود.
ممیز با اشاره به اینکه حدود 34 کیلومتر خط انتقال پساب از تصفیه خانه سازمان آب برای آبیاری فضای سبز بلوار امام رضا، خزاق، قمصر و… اجرا شده است، اضافه کرد: باتوجه به محدودیت منابع آبی و لزوم جایگزینی آن. حدود 15 لیتر بر ثانیه بحث پساب را تملک کردیم و گام بسیار بزرگی بود.
وی در خصوص احداث ذخیره پساب عنوان کرد: با ذخیره سازی این پساب، می توان در تابستان استفاده بهینه انجام داد و به عنوان تنها منبع پایدار پساب شهری ،برای ذخیره سازی روان آب ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهرداری کاشان، گفت: این استخر 175 در 175 در عمق 14 متر هست با میزان ذخیره حدود 400 هزار مترمکعب در سال که با آن میزان پساب 15 لیتر بر ثانیه می توان در عرض 5 ماه حدود 200 هزار مترکعب ذخیره کنیم.
ممیز به پکیج تصفیه فاضلاب شهرک خاتم الانبیاء نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه گام دیگری در ذخیره پساب هست که در واقع فاضلاب خام مسکن مهر را توسط شهرداری کاشان در این پکیج تصفیه و ذخیره می شود.
وی افزود: با این دو اقدام بسیار موثر، در محدوده منطقه چهار با مصرف حدود 20 لیتر بر ثانیه در زمان اوج مصرف و منطقه 5 با حدود 25 لیتر نیاز آبی در زمان اوج، می توانیم تا پایان شهریور، از این استخر جهت آبیاری فضای سبز با کمترین مشکل انجام شود.
ممیز، استخر ذخیره پساب شهری را عاملی برای مرتفع کردن مخاطره های بارندگی های سیلابی و روان آب ها دانست و عنوان کرد: امیدواریم تا بهمن ماه در زمینه بازچرخانی آب اقدام موثری انجام شود و با آبگیری این پروژه در سال آینده تا حدودی از پساب این شهر استفاده کنیم.