جوشقانِ قالی را بایستی پدیدۀ انتخابات ریاست جمهوری در منطقه کاشان، آران و بیدگل دانست و دلایل آن را واکاوید. روستاشهری با قدمتی کهن، مردمانی هنرمند و فضایی به دور از غوغای شهر نشینی! روستا شهری که آن طرف کوهها در دل ابرها جا خوش کرده و افقهای دوردست را میپاید.
جوشقان، به قالیاش معروف است. قالی که به دست زنان هنرمند و تکیه بر حافظه تاریخی، گُل بر بوم گلی مینشاند و در انتخابات اخیر زیر پای «مسعود پزشکیان» گستراند. جوشقان قالی در حالی اکثریت آرای خود را در سبد رئیس جمهور منتخب قرار داد که در تنگنای هجوم جبهۀ اصولگرایی از یک سو جوینان و قهرود با 84 درصد و از سوی دیگر «آزاران» با 91 درصد رأی اصولگرایی قرار گرفته است.
گفته میشود نوشآباد سرآمد اصلاحطلبیِ منطقه، شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل است. شکی نیست؛ ولی باید سر تعظیم به واقعیت جوشقان قالی، شهری در دل کوههای سر به فلک کشیده فرود آورد و پذیرفت که در انتخابات اخیر گوی سبقت اصلاحطلبی را از نوشآبادیها ربودند و افتخار آن را به نام خود ثبت کردند.
عضو سابق شورای اسلامی شهر جوشقان قالی معتقد است که عوامل فرهنگی و اقتصادی در نتایج آرای این شهر موثر بوده است. متوسط وضعیت اقتصادی این شهر مطلوب است و به همین خاطر تحت تأثیر وعدههای معیشتی و اقتصادی هواداران «سعید جلیلی» در روستاها و شهرهای کوچک قرار نگرفتند که فعالیت هواداران رقیب در دورۀ تبلیغات ریاست جمهوری شدت گرفته بود.
زهرا حری یادآور شد: البته نباید عوامل فرهنگی حاکم بر شهر جوشقان را نادیده گرفت. اولین مدرسۀ جوشقان بیش از صد سال پیش تأسیس شده است. همان زمانی که فعالیت آموزش و پرورش نوین در کاشان آغاز شده است.
حری تأکید کرد: جوشقان روستاشهر با فرهنگ و تمدن کهن است و آرای شهروندان با هر گرایش و سلیقهای ناشی از این غنای فرهنگی است ولی اکثریت آرای این شهر نشان از اولویت دغدغههای فرهنگی اجتماعی مردم بر معیشت است هرچند مسائل اقتصادی نیز مستلزم توجه بیشتر است.