رییس شبکه دامپزشکی کاشان گفت: با توجه به افزایش مصرف لبنیات و فراوردههای لبنی غیر پاستوریزه، احتمال افزایش ابتلا به بیماری تب مالت زیاد است که شهروندان باید مراقبتهای لازم را داشته باشند.
دکتر سیامک رضوان اظهار داشت: تب مالت یا بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که در تمام فصول سال وجود دارد اما در فصل بهار و پاییز، به دلیل زایش و شیردهی دامها، مخاطرات انسانی آن بیشتر می شود.
وی، راههای انتقال این بیماری را از طریق ذبح دام خارج از کشتارگاه(کشتار غیرمجاز)، تماس مستقیم با خون، اسپرم یا جنین حیوانات آلوده و ترشحات زایمانی عنوان کرد و افزود: مهمترین راه انتقال بیماری استفاده از محصولات خام لبنی غیر پاستوریزه است چرا که ممکن است میکروب آن در شیر حیوانات آلوده، بستنی، کره و پنیرهای غیرپاستوریزه وجود داشته باشد و با مصرف این محصولات به انسان منتقل شود.
رئیس شبکه دامپزشکی کاشان با بیان اینکه شیر فله ای به هیچ عنوان مورد تایید دامپزشکی نیست افزود: شیر پاستوریزه شده باید جایگزین شیر فله ای فاقد هویت و خارج از نظارت های بهداشتی در سبد غذایی خانوار گردد.
دکتر رضوان اضافه کرد: اقدامات کنترلی برای پیشگیری از بروز تب مالت نظیر واکسیناسیون دام ها، تست سرمی بروسلوز، کشتار دامهای مبتلا به تب مالت در کشتارگاه دام، پایش از طریق آزمایش شیر، آموزش دامداران و اقدامات کنترلی و بهداشتی در دامداری های سنتی و صنعتی در حال انجام است.
وی با تاکید بر استفاده از شیر و محصولات لبنی پاستوریزه، گفت: همکاری دامداران با اکیپ مایه کوبی دولتی نیز یک اقدام مهم به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری در دام ها محسوب می شود.