معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: آدامس، محصولی محبوب و پرمصرف، تاریخچهای به قدمت شش هزار سال دارد که در دوران نوسنگی در فنلاند آغاز شده است و استفاده از آدامس در فرهنگهای مختلف به دلایل مختلفی از جمله تفریح و بهداشت دهان رایج بوده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر حمید رضا بنفشه افزود: مردم باستانی از صمغ درختان برای رفع تشنگی و تمیز کردن دهان و دندان استفاده میکردند. ایرانیان نیز صمغ درخت ون (سقز) را به عنوان یک جویدنی با خواص درمانی مصرف میکردند.
وی بیان کرد: آدامسهای امروزی از ترکیبات مختلفی از جمله رزین، موم و الاستومر تشکیل شدهاند که به ترتیب مسئول جویدنی بودن، نرمکنندگی و انعطافپذیری آدامس هستند. همچنین، شیرینکنندههای طبیعی و مصنوعی، طعمدهندهها و عوامل براقکننده نیز به ترکیب آدامس افزوده میشوند.
دکتر بنفشه، به فواید و مضرات آدامس اشاره کرد و گفت: آدامس میتواند به افزایش تمرکز و حافظه، تقویت عضلات زبان و دهان، جلوگیری از بازگشت غذا از معده به دهان و کاهش تجمع پلاک دندانی کمک کند. با این حال، مصرف بیرویه آن ممکن است به مشکلات گوارشی مانند نفخ، عدم توازن ماهیچه فک و احتمال بروز سندرم روده تحریکپذیر منجر شود، بنابراین، استفاده متعادل از آدامس ضروری است.
معاون غذا و دارو دانشگاه، همچنین به مردم توصیه کرد: در انتخاب آدامسهای خود دقت کنند و از انواع با کیفیت و معتبر استفاده نمایند تا از فواید آن بهرهمند شوند و از مضرات احتمالی جلوگیری کنند.