رژیم غذایی نامناسب؛ عامل کمبود ریزمغذی‌های حیاتی در بدن

بازدید: 17 بازدید
رژیم غذایی نامناسب؛ عامل کمبود ریزمغذی‌های حیاتی در بدن

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل با تأکید بر اهمیت مصرف کافی ویتامین‌ها و املاح معدنی، هشدار داد که رژیم‌های غذایی نامتعادل می‌توانند منجر به کمبود ریزمغذی‌های ضروری شده و سلامت بدن را به خطر بیندازند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، ابوالفضل رادپور، در نشست آموزشی نقش ریزمغذی‌ها در ارتقای سلامت در آران و بیدگل افزود: ریز مغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و املاح معدنی هستند که برای فرآیندهای متابولیکی بدن لازم می‌باشند.

وی، همچنین بر اهمیت مصرف کافی این مواد مغذی برای حفظ سلامت و مقابله با بیماری‌ها تاکید کرد و افزود: ریزمغذی‌ها به عنوان اجزای ساختمانی و یا بصورت کوآنزیم و کوفاکتور در تمام واکنش‌های بیوشیمیایی بدن نقش دارند که چون به مقدار جزئی مورد نیاز هستند با یک برنامه غذایی متنوع، نیاز بدن به آنها برآورده می شود و نیازی به مصرف مکمل نخواهد بود.

وی، به موانع جذب کلسیم و عوامل افزایش‌دهنده جذب آن اشاره و تصریح کرد: عواملی مانند افزایش سن، کمبود ویتامین D و مصرف زیاد نمک و نوشابه‌های گازدار می‌توانند جذب کلسیم را کاهش دهند.

رادپور، به تقسیم‌بندی ویتامین‌ها به دو گروه محلول در آب ( ویتامین های گروه B و C و اسید فولیک ) و محلول در چربی ( ویتامینهای A ، D ،K ، E ) پرداخت و بر اهمیت ویتامین D در جذب کلسیم و سلامت استخوان‌ها تاکید کرد.

وی، با اشاره به نقش ویتامین A در بینایی ، سلامت پوست و پیشگیری از عفونتها، بر اهمیت رعایت تنوع و تعادل در رژیم غذایی و تلفیق آن با آموزه‌های طب سنتی به منظور تامین نیازهای غذایی و حفظ سلامت افراد تاکید کرد.

کارگاه آموزشی “نقش ریزمغذی‌ها در ارتقای سلامت” برای گروه های هدف پزشکان، کارشناسان تغذیه، ماماها، مراقبان سلامت و بهورزان با هدف ارتقاء سطح آگاهی و دانش گروه‌های هدف و آشنایی با علایم کمبود ریزمغذیها و منابع غذایی حاوی ریزمغذی ها برگزار شد.

55 / 100
دسته بندی اخبار و وقایع
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت