سمینار یکروزه لوپوس در دانشگاه علوم پزشکی کاشان با همکاری انجمن روماتولوژی ایران و مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه تهران روز پنجشنبه 31 خرداد ماه برگزار شد.
دبیر علمی و اجرایی سمینار لوپوس در مراسم افتتاحییه این سمینار گفت: در این سمینار که با حضور اساتید برجسته کشوری برگزار می گردد، جدیدترین روشهای تشخیصی و درمانی بیماری لوپوس ارائه گردید.
دکتر مریم لقمان افزود: اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی کاشان در رشتههای مختلف از جمله روماتولوژی، نفرولوژی، هماتولوژی، زنان و زایمان، پوست، مغز و اعصاب و قلب با ارائه مقاله و سخنرانی به ارائه مباحث تخصصی در خصوص بیماری لوپوس در این سمینار می پردازند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: پنل پرسش و پاسخ با حضور بیماران مبتلا به لوپوس در این سمینار برگزار خواهد شد تا فرصتی برای تبادل نظر و پاسخ به سوالات بیماران فراهم شود.
وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی کاشان با برگزاری این سمینا، متعهد به ارتقای سطح دانش و ارائه خدمات درمانی با کیفیت به بیماران مبتلا به لوپوس است.
دکتر لقمان افزود: این سمینار دارای امتیاز آموزش مداوم می باشد.
گفتنی است لوپوس یک بیماری خودایمنی است، که در آن سیستم ایمنی بدن به بافتها و اندامهای خود حمله میکند. التهاب ناشی از لوپوس میتواند بر بسیاری از سیستمهای مختلف بدن مانند مفاصل، پوست، کلیهها، سلولهای خونی، مغز، قلب و ریه تاثیر بگذارد.
تشخیص لوپوس میتواند دشوار باشد، چرا که علائم و نشانههای آن مشابه بیماریهای دیگری است، اما علامتی که لوپوس را از دیگر بیماریها متمایز میکند، لکهای شبیه بال پروانه در صورت که بر روی هر دو گونه ایجاد میشود، که در بسیاری از موارد لوپوس رخ میدهد.
برخی افراد از بدو تولد مستعد ابتلا به لوپوس هستند، که توسط عفونت، برخی داروها یا حتی نور خورشید تظاهر پیدا میکند. در حالی که هیچ درمان قطعی برای لوپوس وجود ندارد، اما میتوان علائم آن را کنترل کرد.