داروها شایعترین علت بروز مسمومیت در منازل/ افزایش آگاهی مهمترین عامل پیشگیری از مسمومیتها است
دکتر محمد اسماعیل شهابالدین در این خصوص افزود: «در نیمه نخست سال جاری، ۷۰۶ مورد انواع مسمومیت به مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کردند که شامل مسمومیتهای دارویی، مواد روانگردان، گزش حشرات، مواد شیمیایی و مسمومیت غذایی میشود. از این تعداد، ۵۷ درصد مربوط به آقایان و ۴۳ درصد مربوط به خانمها بوده است.»
وی با اشاره به اینکه مسمومیتهای دارویی یکی از نگرانیهای جدی بهداشت عمومی در ایران هستند، تصریح کرد: «شایعترین داروهای عامل مسمومیت در کشور شامل استامینوفن، بنزودیازپینها و مسکنهای مخدر هستند. مصرف بیرویه یا اشتباه این داروها میتواند عواقب جدی برای سلامت فرد داشته باشد.»
دکتر شهابالدین همچنین به افزایش نگرانکننده سوء مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی آلوده به متانول اشاره کرد و خاطرنشان کرد: «این مسمومیتها میتواند پیامدهای مرگبار به دنبال داشته باشد.»
معاون غذا و داروی دانشگاه در پایان به اهمیت اطلاعرسانی در زمینه پیشگیری از مسمومیت ناشی از منوکسید کربن با شروع فصل سرما تأکید کرد و از والدین خواست تا داروها و شویندههای خانگی را دور از دسترس کودکان نگهداری کنند.
برنامههای هفته پیشگیری از مسمومیتها:
سهشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۱: روز پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از داروها
چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۲: روز پیشگیری از مسمومیتها در کودکان
پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۳: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسید کربن
جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۰۴: روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچها و گیاهان سمی
شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۵: روز پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی و مواد شیمیایی
یکشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۶: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی جانوران سمی
دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۷: روز پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، مواد محرک و الکل
این هفته فرصتی است برای ارتقاء آگاهی جامعه و پیشگیری از بروز مسمومیتها در تمامی اقشار.
معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: هفته پیشگیری از مسمومیت ها با شعار ” سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیتها محافظت کنیم ” نامگذاری شده است