رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان از مرمت برزگترین کارخانه تولیدات نساجی سنتی شهرستان کاشان خبر داد.
علیرضا عبداله زاده گفت: این کارخانه که موقوفه مرحوم گیوهچی است و در مرکز محله تاریخی گلچقانه قرار دارد، یکی از بزرگترین کارگاه های تولید پارچه شعربافی کاشان با 10 دستگاه می باشد که در دهه های گذشته همیشه یکی از پویاترین آنها بوده و در حال حاضر نیز بیشتر دستگاه های آن فعال است.
وی تصریح کرد: برای ادامه کار این مرکز تولید پارچه شعربافی، ساماندهی و مرمت آن در دستور کار قرار گرفت و با توجه به اوقافی بودن ساختمان مذکور، این کارخانه با همکاری شهرداری منطقه یک و اداره اوقاف و امور خیریه مرمت و بازسازی شد.
دبیر ستاد خدمات هماهنگی سفر شهرستان کاشان ادامه داد: در حال حاضر بیش از 1000 نفر از هنرمندان کاشان در 70 رشته صنایع دستی به صورت انفرادی و کارگاهی مشغول به فعالیت می باشند . لازم به ذکر است در حال حاضر تعداد 40 کارگاه نساجی در شهرستان فعال می باشد .
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان با تاکید بر اینکه کاشان به عنوان شهر جهانی سنتی جایگاه ویژه ای در تولیدات منسوجات سنتی دارد، اذعان داشت: کاشان تنها شهری است که رشته های مختلف نساجی سنتی از قبیل شعربافی، زریبافی و مخملبافی بصورت خصوصی در کارگاه های بزرگ و کوچک فعالیت دارند و با توجه به اهمیت این موضوع، مرمت کارگاه های تولیدات نساجی سنتی در دستور کار قرار دارد.
عبداله زاده در پایان ادامه داد: در طی سالهای گذشته هنرمندان کاشان موفق به دریافت 20 مهر اصالت بینالمللی و 80 مهر اصالت ملی در رشته های مختلف شده اند که نشان از اهمیت این شهر در نساجی سنتی دارد.
یادآور می شود: کاشان در تاریخ 14 تیرماه 1397 به عنوان شهر ملی نساجی سنتی معرفی شده و در تاریخ 9 مرداد ماه 1402 به عنوان شهر جهانی نساجی سنتی انتخاب شد.