کارشناس و فوق تخصص گوارش و کبد بالغین بیان کرد: میانگین ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی در دنیا حدود ۲۰ درصد است ولی در ایران این رقم بین ۳۰ تا ۴۰ درصد میباشد. تفاوت غالب جنسیتی بین زن و مرد وجود ندارد و عمدتا در دهه چهار و پنج زندگی بروز پیدا میکند.
وی با اشاره به افزایش ابتلا به بیماری کبد چرب در ایران افزود تقریبا از هر سه بزرگسال یک نفر به این بیماری مبتلاست و متأسفانه آمار ابتلا به کبد چرب در کودکان و نوجوانان نیز در حال افزایش است، به طوری که تقریبا از هر ۱۰ کودک، یک نفر درگیر این بیماری میباشد. اما خوشبختانه این بیماری تا حد زیادی قابل پیشگیری و به ویژه در مراحل اولیه بیماری قابل درمان و کنترل میباشد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان به دلایل شیوع این بیماری اشاره کرد و گفت: به طور کلی سبک زندگی نامناسب عامل اصلی ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی هست و سایر شرایط همراه شامل چاقی مرکزی، دیابت تیپ ۲، پرفشاری خون و چربی خون بالا میباشند. هم چنین نقش عوامل ژنتیکی و ارثی نیز در این بیماری مشخص شده است.
دکتر رسولیمنش اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری در پیشگیری از عوارض جدی مانند سیروز کبدی و سرطان کبد را یادآور شد و تصریح کرد: بیماری کبد چرب در مراحل ابتدایی معمولاً بدون علامت است، اما با پیشرفت آن و التهاب کبد علائمی مانند کسالت، خستگی، تهوع و درد مبهم شکمی در سمت راست بروز پیدا میکند. در صورت فیبروز شدید و سیروز کبدی، علایم نارسایی کبد از قبیل زردی، تورم شکم و اندامها، تغییر رنگ ادرار و مدفوع، علائم پوستی، بزرگی طحال، خونریزی گوارشی و …ایجاد میشود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: اساس درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی، اصلاح سبک زندگی شامل افزایش تحرک، ورزش، رژیم غذایی مناسب جهت کاهش وزن، درمان و کنترل عوامل خطر همزمان از قبیل دیابت، چربی خون و فشار خون بالا بوده و نقش درمان دارویی در این بیماری محدود و در شرایط خاص با نظر پزشک متخصص میباشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع بالای این بیماری، افزایش آگاهی مردم از طریق برنامههای آموزشی و رسانهای ضروری است.