مدیرعامل آبفای کاشان بر لزوم تبیین دقیق بحران آب برای مردم تاکید کرد و گفت: امروزه متاسفانه به خاطر برخی از ملاحظات این بحران به درستی تبیین نمیشود، حال آنکه ذی نفعان واقعی موضوع آب، یعنی مردم باید نسبت به وضعیت آن اطلاعات دقیق داشته باشند.
یاسر اسماعیلی در جلسه شورای انسجام بخشی امور فرهنگی و دینی صنعت آب و برق در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل تصریح کرد: به بحران آب باید از منظر جامعه شناسی نگاه کرد. لذا باید رفتارهای مرتبط با آب را با مبانی فرهنگی، اجتماعی و مذهبی مورد بررسی قرار دهیم. بخش قابل توجهی از بحران آب به رفتار ذی نفعان بر می گردد.
او گفت: تنها عامل بحران آب، کمبود آن نیست؛ بلکه رفتار نامناسب با آب نیز از عوامل این بحران است. لذا باید به ریشه های فرهنگی و اجتماعی مصرف آب نگاه ویژه داشته باشیم. فرهنگ آب، مجموعه ای از باورها و هنجارهای مرتبط با حوزه مصرف و حفظ منابع آبی است. در این حوزه می توان نگاه ویژه ای از دریچه مذهب به آب داشت. اگر ما از این دریچه به فرهنگ آب نگاه کنیم، در مدیریت مصرف می توانیم موفق باشیم.
اسماعیلی به نقش رسانهها در ترویج فرهنگ آب اشاره کرد و افزود: رسانهها میتوانند موضوع آب را به گفتمان غالب در جامعه تبدیل کنند. البته علاوه بر مطرح شدن موضوع در سطح عموم، ترویج گفتمان آب در مجامع علمی و مذهبی نیز می تواند گره گشا باشد. هرچه نخبگان درگیر موضوع بشوند، به راهحلهای آن خواهند اندیشید.