معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به شعار روز جهانی « ارتقاء درمان آسم با آموزش»، اظهار داشت: با توجه به ضرورت دسترسی عادلانه به خدمات تشخیص، درمان و مراقبت آسم کشور ما نیز هر سال همگام با سایر کشورهای جهان، در راستای حساس سازی جامعه، جلب مشارکت ذی نفعان و برنامه ریزی جهت پیشگیری و کنترل آسم با همکاری مراکز تحقیقاتی و انجمن های علمی اقدام به بزرگداشت این روز نموده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر مهدی دلاوری با بیان اینکه آسم یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله کشور ما محسوب می گردد، گفت: بیش از26۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند و پیش بینی می شود که طی یک دهه آینده تعداد مبتلایان به آسم بیش از ۱۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مرگ و میر و عوارض ناشی از این بیماری در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می دهد، اظهار داشت: روزانه بیش از ۱۰۰۰ نفر در جهان به علت آسم جان خود را از دست می دهند.
دکتر دلاوری با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کاشان از آبان ماه ۱۳۹۸ به همراه شش دانشگاه اصفهان، کرمان، مراغه، ارومیه، قزوین و اهواز برنامه تشخیص، درمان و مراقبت آسم را به صورت آزمایشی اجرا می نماید؛ گفت: در حال حاضر تعداد 1537 بیمار مبتلا به آسم که از این تعداد 1148 بیمار زن و 703 نفر مرد هستند؛ در مراکز خدمات جامع سلامت حوزه معاونت بهداشت دانشگاه شناسایی و تحت مراقبت قرار دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: نظر به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری،(GINA) ائتلاف جهانی برای کنترل آسم اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده و به کشورها توصیه نموده است که با بزرگداشت این روز در جهت افزایش آگاهی آحاد جامعه و حساس سازی سیاستگزاران و مدیران حوزه سلامت اقدام نمایند.
معاون بهداشت دانشگاه عدم تغذیه با شیر مادر، دود سیگار و سایر مواد دخانی (پیپ، قلیان، …)، استفاده از ادویه جات، فلفل و غذاهاي آماده و کنسروي، چاقی، هواي آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخارات و گازهاي مضر موجود در محیط کار، سوسک و عوامل حساسیت زاي حیوانات نظیر پر، مو یا مدفوع حیوانات خانگی، هیره (مایت) موجود در گردو غبار منزل را از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم برشمرد.
دکتر دلاوری یکی از مهم ترین علل عدم کنترل آسم و بروز عوارض شدید آن را کاهش یا قطع مصرف خودسرانه داروهاي کنترل کننده آسم دانست و افزود: از افراد دارای علائم این بیماری شامل: سرفه هاي طولانی بیش از 4 هفته، خس خس سینه مکرر، تنگی نفس و احساس سنگینی در قفسه سینه خواست جهت تشخیص و مراقبت آسم به نزدیک ترین پایگاه سلامت و یا خانه بهداشت خود مراجعه نمایند.