سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کاشان از ظرفیت سازی باغ گیاه شناسی کاشان برای زیست شبانه گردشگری در آینده نزدیک خبر داد.
علیرضا عبدالله زاده با اعلام این خبر گفت: باغ گیاه شناسی کاشان یکی از جاذبه های گردشگری مغفول مانده است که با ظرفیت سازی می تواند تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری طبیعی با کاربری های متفاوت شود.
وی با تاکید بر اینکه این باغ که به منظور تحقیقات گیاهشناسی، بوم شناسی، محیط زیست و باغبانی، آموزش دانشجویان و دانشآموزان، ارتقای آگاهیهای عمومی در زمینه منابع طبیعی و محیطزیست در دهه هفتاد توسط ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کاشان تاسیس شده اذعان داشت: باغ گیاه شناسی کاشان بستر مناسبی برای ایجاد جاذبه طبیعتگردی و جلب گردشگران داخلی و خارجی است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان کاشان ادامه داد: در بازدیدی که به همراه فرماندار ویژه شهرستان کاشان از این باغ انجام دادیم، مقرر شد با ایجاد بسترسازی مناسب، این محل جهت بازدید گردشگران داخلی و خارجی مهیا شود.
عبدالله زاده افزود: یکی از جاذبه های بی نظیر این مرکز، موزه گلاب کاشان است که ساخت آن از سال ۱۳۹۶ شروع شده و تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قرار است اشیا و ادوات مربوط به گلابگیری سنتی در این موزه به نمایش گذاشته شود.
رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کاشان نیز در ادامه تصریح کرد : باغ گیاه شناسی کاشان در سال ۱۳۷۲ در عرصه هفتاد و هفت و نیم هکتاری اراضی ضلع شمال غربی ایستگاه تحقیقات کاشان، به مساحت۳۰ هکتار طراحی و احداث گردید.
بتولی ادامه داد: این باغ شامل کلکسیون های مختلفی گیاهی، نظیر: کلکسیون گیاهان دارویی و اسانس دار به مساحت یک هکتار با 69 گونه گیاهی و آبیاری تحت فشار – به شیوه قطرهای و نیز کلکسیون گیاهی ایرانی – تورانی به مساحت ۲ هکتار که اغلب شامل: گونه های گیاهی شورپسند و شندوست درختی و درختچه ای است که از گستره نواحی بیابانهای کشور جمع آوری شده اند.
مجری باغ گیاه شناسی کاشان با اعلام که این مطلب که در این باغ، با وجود یک برکه ذخیره آب به حجم ۱۵۰۰ مترمکعب و تعداد ۹۵ گونه گیاهی صخره رُست که به روش بارانی آبیاری می شود، کلکسیون گیاهی باغ صخره ای به مساحت دو هکتار طراحی و به مرحله بهره برداری رسیده است.
افزون بر این تاکنون تعداد ۷ گونه گیاهی آبزی که در برکه ذخیره آب باغ گیاه شناسی کاشان استقرار یافته، از دیگر قابلیت های طبیعی باغ گیاه شناسی این ایستگاه تحقیقاتی است.
همچنین کلکسیون گیاهی آربوراتوم به مساحت 5 هکتار، از جمله ظرفیت های طبیعی باغ گیاه شناسی کاشان به شمار می آید که بالغ بر 93 گونه گیاهی درختی و درختچه ائی خوش منظر و بردبار در برابر تنش های محیطی گرما و خشکی را در خود جای داده است.
بتولی امکانات باغ گیاه شناسی را یک واحد گلخانه شیشه ای به مساحت ۳۰۰ مترمربع، یک حلقه چاه عمیق با دبی ۱۵ لیتر بر ثانیه، شاسی های تولید و تکثیر گیاه به مساحت ۱/۵ هکتار، یک کارگاه گلابگیری سنتی، کوشک مرکزی باغ برای برگزاری کارگاه آموزشی و ساختمان باغ موزه گلاب به مساحت ۵۵۰ مترمربع اعلام کرد.