
متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: سردردهای تنشی معمولاً ناشی از استرس و خستگی هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مهدی خیران در گفتگویی، با اشاره به اینکه تقریباً 90 درصد افراد در طول زندگی خود حداقل یکبار سردرد را تجربه میکنند، افزود: سردردها یکی از شایعترین مشکلاتی است که افراد مجبور به مراجعه به پزشک می شوند.
وی، با اشاره به اینکه سردردها به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شوند، تصریح کرد: سردردهای اولیه شامل سردردهای تنشی و میگرنی هستند که به ترتیب ۳۰ تا ۷۵ درصد و ۱۰ تا ۱۵ درصد از موارد سردرد را تشکیل میدهند.
دکتر خیران، با بیان اینکه سردردهای تنشی معمولاً ناشی از استرس و خستگی هستند، ادامه داد: سردرد های میگرنی یکی از ۱۰ بیماری ناتوانکننده بوده و می تواند به غیبت مکرر فرد از محل کار یا تحصیل منجر شود.
متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی، به سردردهای ثانویه اشاره و تصریح کرد: این سردردها به دلیل وجود مشکلات زمینهای مانند تومور مغزی، عفونتها، مشکلات عروقی مغز یا ضربههای مغزی ایجاد میشوند و نیاز به توجه بیشتری دارند.
وی، شروع سردرد در افراد بالای 50 سال، وقوع سردردهای شدید و ناگهانی و سردردهایی که با علائم سیستمیک مثل تب یا علایم عصبی مثل کاهش سطح هوشیاری یا تشنج همراه هستند را از نشانههای خطرناک سردردها عنوان کرد.
دکتر خیران گفت: با شناسایی عوامل محرک سردرد مانند خواب نامنظم، استرس و تغذیه نامناسب، میتوان به کاهش شیوع سردرد کمک کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه، خواب منظم، مصرف مایعات کافی، اجتناب از مصرف بیش از حد قهوه، ترک سیگار و الکل و مدیریت استرس را از جمله راهکارهای مؤثر در پیشگیری از سردردها دانست.
متخصص مغز و اعصاب دانشگاه، همچنین بر اهمیت مراجعه به پزشک در صورت تکرار سردردها تأکید کرد و افزود: درمانهای مناسب میتوانند به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کنند.
دکتر خیران در پایان، از همه افراد خواست که به نشانههای سردرد توجه کنند و در صورت تکرار یا شدت سردردها، به پزشک مراجعه نمایند تا از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری شود.