
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، از آغاز پروژه تحقیقاتی و عملیاتی با عنوان “کاشان شهر ایمن ترافیکی” خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر محمدرضا فاضل در نشست خبری پویش ملی «نه_به_تصادف»، گفت: این پروژه به منظور کاهش تصادفات و سوانح ترافیکی با همکاری سازمان های مختلف در حال اجراست. این پروژه به دنبال ارتقای ایمنی در جادهها و فرهنگسازی برای رانندگی ایمن میباشد.
وی افزود: پروژه کاشان شهر ایمن ترافیکی به عنوان یک پویش ملی و حتی بینالمللی میتواند تأثیرات مثبتی بر کاهش سوانح و بهبود وضعیت سلامت جامعه داشته باشد.
دکتر فاضل تصریح کرد: این پروژه، با همکاری و همدلی تمامی نهادها، به بستری برای توسعه شهری و بهبود کیفیت زندگی شهروندان تبدیل خواهد شد و با همدلی و همکاری مستمر میتوان به اهداف بلندمدت این پروژه دست یافت.
وی، با اشاره به آمار بالای سوانح و تصادفات شهری، این مسئله را یک معضل جدی و بحرانی دانست و بر ضرورت اجرای این پروژه با همکاری تمامی سازمان ها تاکید کرد.
دکتر فاضل، با بیان اینکه تعداد بالای حوادث ترافیکی در کاشان نشاندهنده لزوم تغییر رویکردها و اجرای برنامههای علمی و مؤثر است، افزود: حدود هفت درصد تولید ناخالص ملی کشور به هزینههای سوانح ترافیکی اختصاص دارد که رقمی بسیار بالایی است و روزانه در بیمارستانها شاهد پیامدهای جدی این سوانح هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: به ازای هر فوتی، معمولاً حدود ۲۰ مصدوم وجود دارد که بسیاری از آنها دچار آسیبهای جدی مانند قطع نخاع می شوند.
وی، همچنین به اهمیت فرهنگسازی در زمینه رانندگی ایمن اشاره کرد و گفت: جادهها و وسایل نقلیه نیاز به توجه بیشتری دارند. ما نمیتوانیم به فوریت برای آن اقدام انجام دهیم بنابراین ضروری است که فرهنگ رانندگی ایمن را ارتقا دهیم.
دکتر فاضل در پایان، به تلاشهای دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت، برای راهاندازی “پویش ملی نه به تصادف” و دستیابی به نتایج مثبت اشاره و اظهار امیدواری کرد: با همکاری اصحاب رسانه و نهادهای مربوطه، در راستای افزایش آگاهی و در نتیجه کاهش تصادفات گام برداریم.